Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین،  دکتر منصور کبگانیان در نشست خبری با موضوع ماده واحده تکمیل و اصلاح موادی از سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی که در ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، گفت: در دهه‌های قبل تنها راه برقراری عدالت با توجه به جمعیت زیاد داوطلبان و نبود فناوری‌های نو، "کنکور" بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین ما از برگزاری کنکور در  چند دهه قبل دفاع می‌کنیم. چون راهی جز رقابت تستی وجود نداشت. 

وی با اشاره به نگرانی‌های به وجود آمده در زمینع رقابت داوطلبان برای ورود به دانشگاهها طی ۱۰ سال اخیر، توضیح داد: این نگرانی‌ها در نقشه جامع علمی کشور انعکاس پیدا کرد و ساماندهی کنکور در آن  تصریح شد.

قائم مقام و دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور  خاطر نشان کرد: در این سند کلیدواژه‌ای که به کار رفت "کنکور" نبود و به جای آن از عنوان سنجش و پذیرش استفاده شد. 
البته مصوباتی مجلس شورای اسلامی داشت که ترجیح دادیم حالا که مجلس به ابن موضوع ورود کرده ، کار را عقب بیندازیم ولی مصوبات مجلس شورای اسلامی اجرایی نشد ولی این آمار و گزارش‌ها در جلسات نقشه راهبری ادامه داشت. 

کبگانیان یکی از گزارش‌های نگران‌کننده را کم شدن عمق یادگیری دانشجویان عنوان کرد و ادامه داد: مشاهده می‌شد که دانش‌آموزان یادگیری مهارت تست زنی را به عمق یادگیری ترجیح می‌دادند.

وی با بیان اینکه نمی‌خواهم در مورد این شرایط از کلمه "فاجعه" استفاده کنم، ادامه داد: قدرت اصلی جمهوری اسلامی در زمینه رشد علم و فناوری است چرا که ما صادرات فناوری داریم و دارای سانتریفیوژها، موشک نقطه زن و ... هستیم. این نگرانی وجود داشت که آیا با این شرایط و وضعیت عمق یادگیری دانش آموزان در آینده چه وضعیتی خواهیم داشت؟ 

قائم مقام و دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با بیان اینکه در این شرایط آموزش و پرورش مغفول واقع شده است، گفت: روحیه خلاقیت و نوآوری در شیوه پذیرش تست زنی از بین می‌رود. همچنین به واسطه تست زنی، معلمانی که کیفیت را مد نظر قرار می دادند و به عمق یادگیری توجه میکردند نادیده گرفته می‌شدند و سرمایه گذاری ها در آموزش و پرورش از بین می رفت. در این شرایط دانش آموزان نیز تمایل کمتری به یادگیری داشتند.

وی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری‌های بسیار زیادی در آموزش و پرورش انجام می‌شود، ادامه داد: این سرمایه‌گذاری‌ها کنار گذاشته شده و بیشتر به چند هزار میلیارد تومان کلاس‌های کنکورمعطوف شده است. همچنین آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌هایی مدارس نیز بلا استفاده مانده چون همه به دنبال تست زنی هستند. 
قائم مقام و دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با اشاره به دلیل مُصر بودن شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اصلاح این شرایط گفت: اگر نهاد دیگری این اصلاحات را انجام میداد، ما مشکلی نداشتیم ولی دیدیم که ۱۰ سال این کار روی زمین مانده است و خواستیم از یک فاجعه جلوگیری شود. 

وی به بودجه چند هزار میلیاردی که صرف کلاس‌های کنکور می‌شود، اشاره و خاطر نشان کرد: این گردش مالی میتوانست در خدمت آموزش و پرورش باشد ولی بیرون از آموزش و پرورش صرف میشد و این هزینه که به دوش خانواده ها است در حال افزایش بود. 

کبگانیان آمار دهک های ورودی به دانشگاه ها را واقعیت تلخی خواند و اظهار کرد: در آمار قبولی‌های کنکور ۱۳۹۹، افراد با معدل ۱۸ به بالا و رتبه زیر ۳ هزار، ۶۷۶ نفر از ۷ دهک پایین بودند و دو هزار ۸۲ نفر از سه دهک بالا بودند. 

وی ادامه داد: در یکی از دانشگاه‌های برتر، قبولی‌های با رتبه زیر سه هزار، ۷ نفر از دهک پایین درآمدی و ۵۸ نفر از سه دهک بالای ثروتمند کشور بودند؛ یعنی ۹۰ درصد کل پذیرفته شدگان بودند.

قائم مقام و دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور خاطر نشان کرد: برخی به شدت از وضع موجود حمایت می‌کردند و فریاد وا عدالتا سر می‌دادند.

وی ادامه داد: قبولی‌های رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی، در سال ۱۳۹۹، ۱۴ درصد از ۷ دهک پایین و ۸۶ درصد از سه دهک بالای درآمدی بودند. این در حالی است که در ۱۰، ۱۵ سال پیش شرایط به اینگونه نبود. 

کبگانیان افزود: قبولی رشته روانشناسی با رتبه زیر ۳ هزار، در سال ۱۳۹۹،  ۱۹ درصد از ۷ دهک پایین و ۸۱ درصد از سه دهک بالا بودند.  همچنین دانش‌آموزان ورودی به دانشگاه‌ها برتر، در سال ۱۴۰۱ از میان ۴۰ نفر رتبه‌های برتر، فقط یک نفر از مدرسه دولتی بود. افرادی که در ماه‌های اخیر فریاد وا عدالتا سر دادند و ما را متهم به بی‌عدالتی میکردند، از وضع موجود حمایت می‌کنند؟

کد خبر 696772 منبع: ایسنا برچسب‌ها کنکور

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کنکور آموزش و پرورش عمق یادگیری دانش آموزان دهک پایین سه دهک تست زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۹۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام مبشر دانشمند کیهان شناس ایرانی عضو ناسا با بیان اینکه گرایش جدید بین رشته‌ای بنام "پزشکی فضایی" در دنیا به وجود آمده که در آن به بررسی ابعاد مختلف تأثیر فضا بر بدن انسان‌های فضانورد می‌پردازد، گفت: بدین ترتیب بررسی اثر جاذبه روی انسان‌ها و موجودات دقیق‌تر مطالعه می‌کند.

وی افزود: بی وزنی و نبود جاذبه زمین در فضا، ممکن است بر میزان تأثیر داروهای شیمیایی روی بدن فضانوردان نقش داشته باشد ولی تحقیق در این زمینه در مراحل ابتدایی است و سال‌ها طول خواهد کشید که دانشمندان به نتایجی در این خصوص دست پیدا کنند.

استاد دانشگاه کالیفرنیا گفت: به کمک تلسکوپ‌های قوی به داده‌هایی رسیدیم که مشخص شده عمر جهان ۱۳/۸ میلیارد سال است.

وی افزود: من برای سازمان فضایی فعالیت می‌کنم و کار من در مورد جهان و کهکشان‌ها کاملاً علمی است.

مبشر ادامه داد: من در حال حاضر پروفسور مدعو دانشگاه کالیفرنیا هستم و در رشته کیهان شناسی تحقیق، تدریس می‌کنم؛ من با انواع تلسکوپ روی زمین و در فضا پیرامون پیدایش و تحول کهکشان‌ها، ساختار جهان و کهکشان‌ها کار می‌کنم.

وی افزود: حدود چهل سال است که در این زمینه کار می‌کنم. علاقمند همکاری با جامعه جراحان بودم و صحبت در میان پزشکان جراح کشورم برایم خیلی لذت بخش بوده است.

مبشر گفت: همیشه به فکر این بودم که در چنین جلساتی در خصوص چیزهایی که کمتر در مورد آن شنیدند صحبت شود برای همین میهمان مدعو کنگره جامعه جراحان هستم.

وی افزود: بی شک هر کسی کنجکاو است که بداند جهان چگونه به وجود آمده و این سوال نیز از کودکی با ما همراه بوده است.

مبشر ادامه داد: این یکی از معدود رشته‌های تخصصی است که همه انسان‌ها علاقه دارند با بررسی در آن به ماهیت کشف و به وجود آمدن دنیا برسند. اینکه جهان چگونه متحول شده و حیات چگونه به وجود آمده است. ما همیشه به دنبال جواب برای این پرسش‌ها هستیم.

وی افزود: علم چیزی است که به عنوان یک ارث از پدران و اجداد ما به ارث رسیده و باید آن را حفظ کنیم و به فرزندانمان نیز انتقال دهیم. باید به دنبال آشنایی با همه علوم بود حتی اگر به رشته تحصیلی ما ارتباطی نداشته باشد؛ با این ایده فکر انسان بازتر می‌شود و حتی در رشته اصلی تحصیلی خود فرد نیز می‌تواند موجب موفق تر شدن انسان شود.

مبشر گفت: آرزوی من این است که یک روزی به ایران برگردم و معلم باشم ولی اکنون مشغله و کار اجازه نمی‌دهد که فرصت کنم به ایران برگردم. برنامه کاری من خیلی سنگین است و در حال حاضر امکان رسیدن به این آرزو را ندارم.

مبشر متولد ۱۳۳۷ در تهران است و حدود بیست سال در کشور انگلستان تحصیل و زندگی کرده و هم اکنون نیز حدود بیست سال است که در آمریکا مشغول تدریس و تحقیق است.

کد خبر 6099576 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • زمان انتشار نتایج اولیه کنکور ارشد و معرفی شدگان دکتری اعلام شد
  • مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی هیچ تغییری نداشته است
  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • هشدار نسبت به نبود دارو‌های بیماران پیوند کبد/ «فیبرینوژن» و «بازیلیکسیمب» موجود نیست
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد